onsdag 5 maj 2010

Snart sjösättning

Tiden krymper varje dag och Stora Oset Race närmar sig med stormsteg.
Väntar fortfarande på att få SRS-tal för båten. Det borde komma snart. Arcona 340 Imperiet har fått sitt mätetal. Det hamnade på 1,29. Vi får se om vi hamnar på samma. Våra siffror överrenstämmer väldigt väl.
I morgon kommer skrovgenomföringar och annat installeras och monteras av Randvik Olsson. Detta garanterar ett bra och välgjort arbete. När detta är gjort kan båten sjösättas och vi längtar att komma ut och träna.
Några beslut angående montering återstår. Bland annat hur skall man på bästa sätt fästa Code 0. Den kommer att monteras framför förstaget i ett separat beslag. Det är "bara" en fråga om hur det skall ske. Två alternativ finns som vi ser det. Antingen en loop av dyneema som dras genom ett litet hål i däcket och fästs i förstagets infästning. Det fungerar troligen alldeles utmärkt då Arcona 340 har rulle monterad under däck och förstaget är förlängt under däck och fäst i fören. Det andra alternativet är att skruva fast en pad-eye i däck. Det känns som att det kan vara risk att den rycks ur däck. Tips och ideér mottages tacksamt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar