fredag 14 maj 2010

Dags för kappsegling

Nu är det äntligen dags för att segla båten för första gången. Anders och Jussi från UK Syversen levererade segel samt ställde riggen. Dan och jag drog alla fall och kopplade häckstag. Jens och Henrik från Randvik Olsson jobbade hårt med att installera färdigt elektroniken.
Nu bär det iväg mot Björlanda Kile och Stora Oset Race. Enligt deltagarlistan blir det en del kända ansikten att kämpa emot.
UK Syversen ställer upp med tre personer, Sportmanship Marin ställer upp med två (Charlotte Arenäs och Jan Drotz) och dessutom är Magnus Lundgren med. Tyvärr kan inte Dan Lovén vara med då han är dubbelbokad med en Drake i Särö. Det blir trots detta ett starkt gäng som seglar båten för första gången.
Vi väntar oss inga stordåd utan detta blir mest ett test på vad som fungerar och vad vi behöver fixa.

2 kommentarer:

  1. Magnus Lundgren15 maj 2010 kl. 20:12

    Tack för idag Sebastian!

    Kul segling! Känns som att vi hade häng trots strul med vissa detaljer och ett LYS som hörde till en Genuabåt ist för fock (i lätt vind). Skall bli spännande att se vilket LYS båten får. Här kan man uträtta stordåd! :-) Fantastiskt härlig båt att segla! Staackars Dan, Vad är väl en Drake... :-)


    Magnus

    Magnus

    SvaraRadera
  2. Tack Magnus.

    Det var riktigt kul att segla i dag och att endast hamna 12 minuter efter segrande Peter Gustavsson med besättning i BLUR kan nog anses som ganska gott resultat med tanke på att det var första gången båtan hade segel uppe. Kan bara hålla med om att Arconan är en fantastisk båt.
    Jag återkommer med mina övriga reflektioner över dagens segling lite senare.

    mvh - Sebastian

    SvaraRadera