tisdag 11 maj 2010

Båten i sjön

Idag var Dan Lovén och jag för första gången och tittade till båten. Den är nu sjösatt och transporterad till Kornhall och Randvik Olsson för slutmontering av elektronik samt det sista som behövs för att segla. Det är inte så mycket. Instrumenten skall monteras på plats ovanför ruffnedgången, VHF monteras och kablar skall dras och kopplas ihop. Vi får se om vi hinner kalibrera innan lördag, tror dock inte det.
Seglen från UK finns nu för leverans, men för att vi skall kunna hissa allt måste ett fall till Code 0 samt spinnackerlift träs i masten. Riggen står på plats, men vanten är ännu inte spända. Det gäller även häckstaget.
Ytterligare en detalj som skall göras är att montera en genomföring i fören. Genom den drar vi en dyneema-loop som vi fäster Code 0 i.
Vi väntar fortfarande på vårt mätbrev från SSF. Innan det kommer tror jag inte att vi får vara med och kappsegla. Hoppas, hoppas...

Det första intrycket man får när man går ombord är att det är en riktigt fin och välbyggd båt. Det känns att den är byggd för att segla, nästan att båten bara väntar och längtar att ta oss ut på en trevlig och snabb seglats. Det skall bli riktigt roligt att segla när allt är på plats. Jag längtar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar