måndag 24 maj 2010

Sail Racing

Efter den regniga och blöta starten i Björlanda Kile kan vi nu se fram emot kommande seglingar i torra kläder. Lewmar Shorthand Racing har slutit ett samarbetsavtal med Sail Racing.
Jag har tidigare seglat med Sail Racing några år och vet att det är kläder man kan lita på. När Idmyr, Krull och jag seglade H-båt hade vi Sail Racing och de svarta kläderna ihop med vår klara och emellanåt högljudda syn på medtävlande som inte följde spelets regler gav oss smeknamnet "The black devils". Troligen var det en situation första starten i VM på Gardasjön då vi kom som nybörjare i klassen och lade oss i lä om "mästaren" och tydligt markerade att han inte kunde ligga still när vi vill lova innan starten. När starten går har vi full fart och fri vind medan deras rorsman står på akterdäck med båten i vindögat och gastar högt något åt oss.

H-båten var annars en trevlig båt som dock är otroligt smärtsam att segla. Det är viktigt att väga mycket för att hålla båten så plan som möjligt på kryssen. Maxvikt på besättningen är 300kg och det skall man fördela på 3 personer. Fullt häng från fyra meter och det ger utdelning.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar